Du slänger 45 kg mat varje år

Ätbar mat, märk väl. Synd, när det är så lätt att göra något åt det. En av de bästa investeringarna du kan göra i ditt kök är att skaffa ett Liebherr kylskåp med BioFresh. På så sätt minskar du både matsvinnet och sparar pengar.

Liebherrs kvalitetskylskåp med BioFresh-teknik ger dina matvaror optimala förhållanden, så att hållbarheten förlängs, smaken bibehålls, matsvinn undviks och du sparar pengar. What’s not to like?

Men är inte ett Liebherr kylskåp dyrare än ett vanligt kylskåp? ”Jo, på inköpsdagen, men ett vanligt kylskåp utan den rätta tekniken kommer med åren att vara markant dyrare – och med ett Liebherr kylskåp kommer du dagligen att märka betydligt mer färskhet och hållbarhet i dina livsmedel”, säger Dennis Juelsgaard, Product Manager för Liebherr hos Witt A/S. ”Faktiskt så sparar du också tid, eftersom du inte behöver handla så ofta”. Visste du för övrigt, att alla funktionella delar i ett Liebherr skåp testas för minimum 15 års användning?

Torsdag den 29 september är Danmarks nationella Matsvinnsdag, och Liebherr lägger i detta sammanhang ytterligare fokus på sitt patenterade BioFresh-system som bidrar till att minska matsvinnet avsevärt.

Fakta om matsvinn*:

  • En familj på 4 i Sverige slänger i genomsnitt mat för 7200,- kr. om året.
  • Varje svensk slänger varje år 45 kg mat.
  • Om matsvinn var ett land, skulle det vara den tredje största klimatsyndaren - överträffas endast av USA och Kina

Liebherr: I över 65 år har Liebherr tillverkat kvalitetskylskåp som gång på gång intar förstaplatsen i tester världen över. En av orsakerna finns i deras många unika, integrerade teknologier som håller matvarorna färska så länge som möjligt.

BioFresh är Liebherrs patenterade teknologi som säkerställer en konstant temperatur nära 0°C och en perfekt luftfuktighet, så att näringsämnena bevaras mycket längre än i traditionella kylskåp. Hållbarheten och färskheten på de flesta frukter och grönsaker kan förlängas genom att förvara dem BioFresh-låda (med undantag för tomater). Det är till och med bevisat, att vitamininnehållet hos frukt och grönt kan stiga.  

Dela det på:
Witt Sverige AB
Kontakta vår pressavdelning
+46 08 5250 8480

1. juli 2022

Så blir köttet mörare och mer smakfullt

Nästan allt kött som köps idag är förpackat kort tid efter slakt och styckning och har därför ingen eller väldigt kort hängmörningstid. Omoget kött saknar smak. I ett DryAge skåp (köttmörningsskåp) frigörs mjölksyra som finns i allt kött och som ger ... Läs mer

12. december 2022

Gillar du hemgjorda gräddbullar?

Då kommer du älska denna spishäll... Hösten är perfekt för pyssel och bak i köket. Hemgjorda gräddbullar eller macarons har aldrig varit enklare att göra. De Dietrich har designat en serie induktionshällar med extremt exakt temperaturkontroll – än ... Läs mer