Cosmo Connected är en fransk start-up specialicerade på IoT (Internet of Things) för att skapa optimal säkerhet för personer på språng.

Cosmo Connected Helmet Accessory är det första appanslutna bromsljuset för hjälm. Enheten kombinerar oöverträffad visuell säkerhet, nöduppringning till supportcenter och nödkontakter vid olycka och delning av GPS-koordinater.

Designen på Cosmo Connected är skapad av det prisbelönta Ellum Studio på CES 2016 i Las Vegas. Cosmo Connected hjälmlampan är patenterad i 151 länder.

Cosmo är en teknologi som är designad att användas med alla typer av transportmedel. Motorcykel, cykel och el-skoter, men funkar också bra för t.ex. skidåkning, ridning och extremsport... och så har vi såklart de professionella, där farliga situationer är vardag: Byggarbetare, poliser, transporter och leveranser m.m. Olika sorters ljus är till för olika användningområden, t.ex. gör det blinkande ljuset att cyklister syns bättre på vägarna, och skidåkarna blir mer synliga i backen vid dåligt väder.
 

Witt är den officiella distributören av​ Cosmo i Danmark, Finland, Norge og Sverige.