iRobot introducerar robotdammsugaren Roomba® j7+ med iRobot Genius™ 3.0 Home Intelligence – Rengör efter dina behov, var och när du vill, så du får mer tid till dig själv

Med PrecisionVision-navigation identifierar och undviker iRobots mest avancerade robotdammsugare, Roomba j7+ hinder som t ex sladdar och efterlämningar från husdjur.

iRobot Genius 3.0 – garanterar dig ännu mer intelligens, personalisering och kontroll.

Sverige, 9 september 2021 – Robotar bör rengöra ditt hem precis som du önskar, och förstå dina specifika instruktioner och unika preferenser. iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), markedsledande inom hushållsrobotar, ger dig ännu mer kontroll över din rengöring med robotdammsugaren Roomba® j7+, som är full av nya funktioner powered by iRobot Genius™ 3.0 Home Intelligence. iRobot Genius 3.0 är tillgänglig på alla iRobots WiFi-anslutna robotar.

iRobot Roomba j7+ är utrustad med en stilren design som passar in i alla hem. Den är uppmärksam, samarbetsvillig och en fantastisk städhjälp som levererar en överlägsen rengöringsprestanda varje gång. Eftersom Roomba j7+ är powered by iRobot Genius 3.0 och utrustad med PrecisionVision-navigation, blir den klokare och klokare för varje gång du använder den. Roboten lär sig hur den bäst navigerar i sin omgivning. Den minns rum och specifika möbler/objekt för att städa, där det behövs mest. Den kan även starta städningen automatiskt, när du lämnar hemmet samt stoppa igen, när du återvänder. Roomba j7+ tar sig tid att förstå dina rengöringspreferenser samt att lära sig dina rengöringsregler. Den frågar om och reagerar på din feedback och minns därmed, hur den ska reagera i framtiden. Den känner igen och undviker även sladdar samt efterlämningar från husdjur, vilket ger dig ro i sinnat, och vet att jobbet blir gjort.  

”Smart home-produkter lever ofta inte upp till konsumenternas förväntningar, då de saknar hemmets sammanhang, inte kan lära sig självständigt och kräver komplicerad programmering för grundläggande funktionalitet. Vi förstår det unika med hemmamiljön och din livsstil, samt det viktiga att erbjuda intelligenta och användarvänliga produkter som verkligen fungerar inom de gränser som användaren har fastställt”, säger Colin Angle, ordförande och administrerande direktör för iRobot. “Roomba j7+ med iRobot Genius ger större personaliseringsmöjligheter, nya hemautomatiseringar och har förmågan att bli klokare över tid, vilket ger möjligheten att leverera en mer intuitiv städupplevelse, så att människor får mer tid att göra det som är viktigast för dem”.
   
iRobot Genius 3.0 Home Intelligence
iRobot Genius är tillgänglig på alla iRobots WiFi-anslutna robotdammsugare samt robotgolvmoppar1.  Därmed markerar iRobot sin ställning på marknaden inom skapandet av toppmodern artificiell intelligens och personliga städupplevelser. De senaste digitala funktionerna i iRobot Genius 3.0, som också är kompatibla med Roomba j7+, omfattar:

  • Clean While I’m Away / Städa medan jag är ute – Robotar ska anpassa sig till ditt schema. Med hjälp av en telefons platstjänster kan du nu upprätta och definiera gränser omkring ditt hem, så att din smartphone automatiskt startar roboten för att rengöra (och stoppar den igen), när din telefon lämnar eller återvänder till gränsen.
  • Smart Map Coaching and Room Name Suggestion / Hjälp till Smart Map-anpassning och namnförslag till rum – Roboten hjälper dig genom uppsättningen och efterföljande städjobb att anpassa din Smart Map. Därmed garanteras du, att kartan är optimerad för intelligent och effektiv navigation i ditt hem. Den hjälper även till att underlätta Smart Map-anpassningen genom att automatiskt komma med namnförslag till olika rum, när roboten är klar med att lära känna hemmets grundplan och därmed är redo att upprätta Smart Map.
  • Cleaning Time Estimates / Uppskattade rengöringstider – Är du i tidsnöd? Har du glömt att sätta i gång roboten och nu är gästerna på väg? Se tidsuppskattningar för, hur lång tid en rengöring tar med den nya funktionen Cleaning Time Estimates. Funktionen är tillgänglig på robotar med Imprint Smart Mapping1, och ger dig möjligheten att se tidsuppskattningar i iRobot Home-appen för varje rum/valt rum. 
  • Quiet Drive / Tyst körning – Om roboten ska städa ett specifikt område, men du har samtidigt behov för ro, kan du be roboten att dämpa ljudnivån, när den kör till och från dammsugningen. Funktionen Quiet Drive inaktiverar dammsugarkomponenterna, när roboten kör till och från ett städuppdrag.

"Folk har viktigare saker att använda tiden till, än att bekymra sig om dammsugningen. Därför utvecklade vi Roomba j7+ till att vara uppmärksam, lyhörd samt till att sätta dina behov först,” säger Keith Hartsfield, produktchef hos iRobot. ”Roomba j7+ är powered by Genius, och innehåller mycket av de som vi vet att du söker hos en premium-robot. Den erbjuder dig ett kraftfullt och handsfree rengöringssystem som identifierar och undviker hinder. Den anpassar sig till dina behov, städar utifrån individuella preferenser och tidsplaner och den blir klokare efterhand. Robotens design är elegant och stilren, vilket säkerställer, att den passar in i alla hem. Allt detta garanterar dig, att jobbet blir utfört på ett sätt som är skräddarsytt efter dina individuella behov”.  

Roomba j7+ robotdammsugaren blir klokare med iRobot Genius

Identifierar och undviker hinder
Roomba j7+, som är powered by iRobot Genius, lär sig inte bara ditt hem, den reagerar även omedelbart på det med PrecisionVision-navigation. Det betyder, att den identifierar och undviker hinder, såsom sladdar och efterlämningar från husdjur. Om du tappar din laddsladd på golvet i vardagsrummet, ser Roomba j7+ den och undviker den. Om din nya valp lämnar en ”överraskning” i hallen, kommer iRoomba j7+ garanterat att upptäcka den och manövrera förbi.  Med förmågan att identifiera och se väggar/möbler kan den dessutom bromsa sin körning, för att därmed garantera en försiktig rengöring omkring föremål och längs kanter. Genom att kombinera detta med Imprint™ Smart Mapping samt användningen av iRobot Home-appen eller din röstassistent, kan Roomba j7+ lära sig hemmets grundplan, vilket ger dig full kontroll över, vilka rum som ska städas. Med stöd av kontinuerliga softwareuppdateringar, levererade av iRobot Genius, blir PrecisionVision-navigation också smartare över tid, vilket betyder att Roomba j7+ kan identifiera ännu fler hinder och därmed garantera dig en ännu bättre städupplevelse.  

Håller dig orienterad och följer dina instruktioner
Rengöringen förbättras desto mer du använder Roomba j7+. Tack vare intelligensen från iRobot Genius lär sig Roomba j7+ interaktivt dina preferenser, och anpassar sig för att säkerställa rena golv. När Roomba j7+ identifierar ett hinder, sänder den en bild till iRobot Home-appen, där du kan instruera roboten i att undvika eller städa omkring hindret. Du kan också ge feedback i iRobot-appen om, hur Roomba j7+ ska hantera sådana hinder i framtiden. Därmed är du alltid orienterad och uppmärksam på hinder, som t ex efterlämningar från husdjur, i ditt hem. Det hjälper kanske även till att säkerställa, att roboten fullför sitt jobb.  

Så intelligent, att den förutser dina rengöringsbehov
Vi tar hand om dina rengöringsbehov – även dem, som du ännu inte känner till.  
Med iRobot Genius lär sig Roomba j7+, hur du gillar att städa, och baserat på detta sänder den dig personliga rengöringsförslag. Den tar till och med hänsyn till tidpunkter, då ditt hem oftare har behov för rengöring – t ex när pollentalen i ditt lokalområde är höga, eller när dina husdjur fäller extra mycket. Eftersom Roomba j7+ kommer ihåg de specifika rum och tidpunkter du gillar att städa, kan den föreslå personliga rengöringsplaner, som t ex i köket efter frukosten. Roomba j7+ aktiveras av iRobot Genius, och kommer till och med att fråga dig, om du vill ha städat, medan du är borta från hemmet. Den stoppar automatiskt, när du återvänder. Därmed kan du njuta av dina rena golv, utan att bli störd av själva städningen. Med Imprint® Link-tekniken (exklusivt från iRobot) startas iRobot Braava jet® m6 robotgolvmoppen automatiskt efter att robotdammsugaren Roomba j7+ är klar med dammsugningen.

Designad för att vara överlägsen
Roomba j7+ robotdammsugaren och Clean Base® - extern dammbehållare är designade för att passa in i alla hem. Roboten är utrustad med en elegant, stilren och intuitiv design med bara en betjäningsknapp. Clean Base är fullständigt redesignad, så den passar under bord och därmed tar mindre plats. Clean Base’ unika design och smarta läderstropp harmonierar perfekt i hemmet. Med det extra förvaringsutrymmet, har du alltid en extra AllergenLock-påse till hands. På grund av Clean Base kan du glömma allt vad dammsugning heter i flera månader. Den tömmer automatiskt dammbehållaren på Roomba j7+ i en förseglad dammsugarpåse som kan innehålla damm och smuts från 60 dagars städning. Med Clean Base – extern dammbehållare garanteras du ett minskat underhåll, och du slipper samtidigt att smutsa ner fingrarna vid tömning av dammbehållaren. Du behöver bara kasta den fyllda påsen i soptunnan och sätta i en ny.  

 

2Vissa iRobot Genius digitala funktioner fungerar endast med Imprint® Smart Mapping-robotar, t ex. Roomba i7/i7+, Roomba s9/s9+, Roomba j7/j7+ robotdammsugare och Braava jet m6 robotgolvmoppar.

Rek. försäljningspris

  • iRobot Roomba j7+: SEK 11.499,-
  • iRobot Roomba j7 (utan Clean Base® - extern dammbehållare): SEK 8.599,-
Dela det på:
Witt Sverige AB
Kontakta vår pressavdelning
+46 08 5250 8480

8. juni 2021

VI VET, vem som vinner EM…GÖR DU?

HÖR UPP! Till alla fotbollsfans… Då är det äntligen dags för det efterlängtade EM. Stämningen byggs upp, och spänningen stiger. Följ med live och hitta vinnaren med ROOMBerto Carlos.Läs mer

5. november 2021

Årets robotdammsugare suger till sig priser

iRobot Roomba j7+ har utkorats till ”Årets produkt 2021/2022” av norska ElektronikkBransjen och har vunnit danska idenyts ”Bolig Favoritter 2021”. Läs mer