Witt investerar i bättre sömn!

Witt har investerat i verksamheten Membantu som var de första i Norden med att introducera vaggmotorn; en hjälpande Smart Tech-hand för förbättring av bebisens – och därmed hela familjens – sömn.

Den välkända sömnjakten och grundarna bakom Membantu
Witt har gett sig in i kampen för god sömn och visionen är klar: I framtiden ska föräldrar erbjudas en rad verktyg som hjälper familjens nytillskott att sova tryggt och bra, utan att det behöver innebära att mamma måste ha långa armar eller att pappa måste köra bilen fram och tillbaka på gatan med bebisen installerad i bilbarnstolen...
Vi har alla hört historierna, och många av oss har upplevt det själva, när bebisen bara inte kan somna och du är tröttare än ord kan beskriva, för att inte tala om alla praktiska uppgifter som du ständigt har svårt att hinna med.

Det är denna utmaning som de två kvinnorna och grundarna av Membantu har bestämt sig för att råda bot på.
Ingenjör Eva Jacobsen och designer Stephanie Meilsøe, är själva föräldrar till totalt fyra barn, däribland tvillingar och ett barn med reflux. Båda kvinnorna upplevde en längtan efter ett extra set händer under sina barns första levnadsår och detta behov av hjälp ledde dem in på spåret till vaggmotorn som de upptäckte faktiskt hade funnits i decennier utomlands. 
Motivationen bakom Membantu har därför uppstått ur ett starkt personligt (sömn)behov, och grundarnas egna positiva erfarenheter av vaggmotorn är något de brinner för att dela med andra föräldrapar och familjer runt om i världen! 

En stark resurs i alla moderna familjer
Vaggmotorn är den första produkten i en serie av kommande sömnhöjande produkter från Membantu och det glada budskapet måste spridas. Witt, i samarbete med Membantu, vill sprida produkten så mycket som möjligt och in i enskilda familjer, så att erbjudandet om bättre sömn når de platser där det inte bara är relevant, utan kanske till och med akut, i en vardag där en extra timme att leka med storebror eller storasyster, diska, laga middag eller bara ligga i soffan och andas är mer än välkommet.

Målet är att skapa ett globalt varumärke där bebis/barnbranschen i mycket större utsträckning kan dra nytta av teknikens många möjligheter och där tekniska lösningar i framtiden kommer att bli en mycket större del av den moderna barnfamiljen som resurs som man naturligt lockas av. 
Vi föreställer oss att vaggmotorn kan bli lika oumbärlig i hemmet som till exempel den välkända babyvakten är idag för många.

Säkerhet och estetik Smart Tech
Vår produktutveckling sker i samarbete med föräldrar och relevanta yrkesverksamma, så att våra produkter garanterat möter föräldrars behov i hemmet.
Dessutom ska våra Smart Tech-produkter kunna passa in i hemmet som vackra och stilrena designföremål. 

Vi är en perfekt ”match” – om vi får säga det själv
Vi har olika styrkor och lägger därför fram olika saker på bordet som vi tror tillsammans kommer att bilda den perfekta know-how-cocktailen. Membantu har fingret på pulsen i förhållande till produktkunskap, designutveckling och formgivning. Witt har först och främst en tungt vägande försäljnings- och distributionserfarenhet och kan säkerställa produktdistribution över hela världen. 

Motivationen är på topp och ambitionerna skyhöga. Vi tror på, att vi står inför en spännande nystart, där resan startar hos oss – men hamnar i tusen olika hem över hela världen.  
Tillväxtresan har börjat, och kursen är inriktad på god sömn.   
Det tycker vi, är en vacker destination! 


För ytterligare information kontaktas: 

Försäljning och distribution                                             
Jacob Mølhede
[email protected]

Ingenjör
Eva Jacobsen
[email protected]

Designer                                                                                                                                   
Stephanie Meilsøe
[email protected]


Länk till flera bilder: https://we.tl/t-lm6J1l4MpV 

Dela det på:
Witt Sverige AB
Kontakta vår pressavdelning
+46 08 5250 8480

1. september 2022

Du slänger 45 kg mat varje år

Ätbar mat, märk väl. Synd, när det är så lätt att göra något åt det. En av de bästa investeringarna du kan göra i ditt kök är att skaffa ett Liebherr kylskåp med BioFresh. På så sätt minskar du både matsvinnet och sparar pengar. Läs mer

5. januar 2023

Witt investerar i närvaro och snygg design

I vårt accelererande samhälle har närvaro blivit en bristvara och just närvaro är grunden för – särskilt barns – välmående. Witt har valt att investera i det danska företaget ”by KlipKlap” som skapar möbler som stimulerar barns motoriska utveckling o ... Läs mer