Ingen mer kanttråd med den nya robotgräsklipparen Segway Navimow

Den rör sig tyst och exakt över komplex terräng utan behov av kanttråd, är utrustad med innovativa funktioner samt en lättanvänd app med inställning av off-limit-zoner.

Segway, som hittills har varit kända för sina mikromobilitetslösningar (bl.a. elsparkcyklar), går för första gången in på utomhusmarknaden med robotgräsklipparen Navimow i hopp om att vinna fotfäste med den innovativa roboten. Segway Navimow presenterades och tillkännagavs förra hösten och nu är de första enheterna på väg till Europa. I Danmark, Sverige och Norge förväntas de finnas tillgängliga i början av juni.

Sverige, maj 2022. Segway revolutionerar marknaden för robotgräsklippare. Där de flesta kommersiellt tillgängliga enheter i dag bara fungerar med anpassad kanttråd utlovar Segways Navimow en perfekt klippt gräsmatta utan kanttråd. Kompletterat med en iF Gold Award-vinnande app blir det lekande lätt att uppnå bästa möjliga gräsmatta.

Användarvänlig app
Förutom den kraftfulla designen levereras Navimow med en specialdesignad app som gör arbetet ännu enklare för dig. Den har ett förenklat gränssnitt som gör det enkelt att ställa in inställningar, skapa kartor och hantera scheman med mera. Om du ändrar utseendet på trädgården, till exempel anlägger nya rabatter, kan du enkelt och bekvämt skapa off-limit-zoner i appen som Navimow inte kör in i.

Tidigare under året stod appen ut bland fler än 10 000 produkter/projekt och mottog priset iF Gold Award med motiveringen: ”Fokus ligger på användarupplevelsen i alla processer från inställningar till vägledning och kontroll. Det här är det rätta sättet att göra tekniken rolig och tillgänglig”.

Virtuella zoner, verklig effektivitet
Exact Fusion Locating-systemet (EFLS) med fusionslokaliseringsteknik hjälper Navimow att uppnå högsta möjliga positioneringsprecision. "Kärnan i den här tekniken är användandet av GNSS-satellitsignaler för att uppnå en positioneringsnoggrannhet på centimeternivå genom kinematik i realtid, förklarar George Ren, General Manager för Segway BU. En karta i appen kan användas för att ställa in exakta zoner och gränser – till exempel var Navimow ska klippa gräset, var gränserna finns och vilka zoner i trädgården den ska undvika. ”När arbetsområdet i trädgården har ställts in kör inte Navimow kors och tvärs, utan följer i stället ett systematiskt klippmönster tack vare dess intelligenta navigeringsalgoritm”, förtydligar George Ren.

Intelligens i vardagen
Segway har identifierat en förbättringspotential för robotgräsklippare inom användarupplevelsen och avser att ta robotgräsklipparbranschen till nästa nivå. Navimow, som är extremt tystgående (54 dB(A)), registrerar automatiskt hinder som exempelvis krukor och undviker dem. Den klipper gräset systematiskt snarare än slumpmässigt, vilket ökar effektiviteten och ger en perfekt vårdad och klippt gräsmatta. Med sina fem centimeter tjocka terränggående gummihjul hanterar Navimow lätt sluttningar på upp till 45 %, och med en IPX6-klassificering kan den enkelt hantera nederbörd, kraftiga vattenstänk och högtrycksstrålar.

Checklista för optimal användarupplevelse
Innan du köper Navimow rekommenderar Segway att du fyller i en särskild checklista med olika frågor om gräsmattans skick. Därigenom samlas olika uppgifter in, till exempel om gräsmattans form eller om det finns stora träd som kan blockera signalen, vilket är avgörande för om Navimow kommer att ha den bästa prestandan på just din gräsmatta. ”För att få en optimal användarupplevelse rekommenderas konsumenterna att fylla i checklistan innan de fattar sitt köpbeslut”, förklarar George Ren. Checklistan kommer att publiceras i alla Segway-kanaler i mitten av maj. De första 1 000 kunderna som köper en Navimow före den 31 juli blir automatiskt en del av Navimow Pilot User-programmet och får utöver robotgräsklipparen en gratis antennförlängningssats för en ännu bättre upplevelse.

”De första Navimow-robotgräsklipparna är redan på väg till Europa och vi upplever en stor efterfrågan. Därför följer fler enheter i september – redo för 2023-säsongen”, säger George Ren, General Manager hos Segway BU.

”Vårt mål är att ge användarna arbetsbesparande och intelligenta lösningar med hjälp av robotteknik”, avslutar han.

--

Om Segway-Ninebot
Segway-Ninebot är en tillverkare av servicerobotar och intelligenta enheter för kortdistanstransport. Segway grundades i staden Bedford, New Hampshire, i USA år 1999 och är en global ledare inom kommersiell elektrisk självbalanserande persontransport. Ninebot, som grundades i Peking 2012, erbjuder genom FoU, produktion, försäljning och service intelligenta lösningar för kortdistanstransport. År 2015 genomgick Segway och Ninebot en strategisk sammanslagning som resulterade i Segway-Ninebot. Segway-Ninebot är ett globalt företag med kontor i Peking, Seattle, Los Angeles, Dallas, Amsterdam, Paris, Barcelona, Seoul, München, Changzhou, Hangzhou, Shenzhen och Shanghai och säljer sina produkter i fler än 180 länder och regioner. Segway-Ninebot utvecklar produkter som säkert för användarna och branschen in i framtiden.

Dela det på:
Witt Sverige AB
Kontakta vår pressavdelning
+46 08 5250 8480

1. maj 2022

Så får du vinet att smaka ännu bättre

Väldigt många föredrar ett gott glas vin, även i vardagen. Upplevelsen kan dock lätt förvandlas till medelmåttig, om vinet till exempel har förvarats i ett skåp i köket. En vinkyl gör alla viner bättre – dyra som billiga – och uppgraderar samtidigt d ... Läs mer

8. marts 2023

Segway Navimow med VisionFence – A life without boundaries

Våren är på väg och snart börjar gräset växa. Robotgräsklipparen Segway Navimow fixar jobbet åt dig. Och nu har du möjlighet att lägga vantarna på VisionFence-sensorn – det briljanta Navimow-tillbehöret till trädgårdar med flera hinder och områden me ... Läs mer